Udstillinger

Susan Otvig Busch udstiller 2. - 28. august

i Kulturhuset Kilden

Susan maler nogle af Danmarks største akvareller inspireret af vintage billeder og postkort. Portrætter der sommetider er foruroligende, sommetider formildende, men næsten altid insisterende og ofte prydet med en baggrund, som bringer ens tanker hen på Art Nouveau.

Susan er oprindeligt uddannet Cand.mag i Litteratur og Informationsvidenskab (1980-1987). Susan deltog i årskurser i maleri på Aarhus Kunstakademi (2009-2011) og har siden 2009 haft kunsten som hovedbeskæftigelse.

Kunstformen er maleri (olie-, akryl-, akvarel), hvortil der benyttes olie, akvarel, kridtmaling, akryl, tusch.


Susan skriver:


Inspirationen til mine akvareller kommer fra gamle folkeslag, der er ved at forsvinde – deres kulturer, ritualer, ceremonier og traditioner, deres håndlavede antikke tæpper, ornamenterede klædedragter, hovedprydninger. Ofte bruger jeg sort-hvide vintage postkort som udgangspunkt for mine portrætter/historier.

Som kunstner er jeg nysgerrig, rastløs og udisciplineret, altid på vej nye steder hen. Jeg får ustandselig nye, løsrevne ideer, som skal prøves af – nye materialer, teknikker, motiver. Ofte står de i vejen for hinanden, ideerne og de tekniske udfordringer, - jeg falder tit og slår knæene fordi de er for store, men jeg er stor tilhænger af mottoet ”Never, ever ever give up!”, så jeg klør på! I øjeblikket har jeg fundet et ståsted med mine portræt-akvareller fra forskellige kulturer. Dem holder jeg fast i mens jeg eksperimenterer videre.