Udstillinger

Hanne Toft Ørum

30.11. - 04.01.2021

Mine malerier er som oftest abstrakte og i nogle indgår dyr i et miks med det abstrakte.

Mine værker starter umiddelbart fra den sindsstemning jeg er i, energier der må ud. I min maler proces fascineres jeg i høj grad af farver. Deres spil med og imod hinanden, er en stærk drivkraft i mine værker. Hertil kommer også arbejdet med lys og mørke, sart mod voldsomt, roligt mod vildt, indtil jeg når en stemning i maleriet, som kan kaldes et slags facit for mig.

Præcis den tid foran lærredet, hvor jeg koncentrerer mig fuldt og holdent, trives jeg og synes at livet er fantastisk! Det er sjovt, udfordrende og spændende for mig, at arbejde mig igennem malerierne.

Jeg har så længe, jeg kan huske, altid været draget af farver både i naturen og i verden omkring mig. I mange år arbejdede jeg som blomsterdekoratør, hvor jeg var omgivet af en farverigdom på alle hylder og hverdagen bestod af kreativt arbejde.

For 12 år siden skiftede jeg branche til et administrativt arbejde. Det fik mig til at starte på lærrederne i min fritid. Det var ret pludseligt – og slet ikke noget jeg havde forestillet mig, at jeg skulle. Jeg fandt hurtigt ud af at det var noget jeg virkelig godt kunne lide, her kunne jeg lege med farver igen. Det åbnede op for en helt ny verden og det er med årerne blevet til mange malerier og mange udstillinger. Det har været en fantastisk ”rejse”, som bestemt ikke er slut endnu.

Som krøllen på halen, kan jeg fortælle, at jeg er vokset op i Brøndbyøster, hvor jeg som barn, flittigt brugte biblioteket Kernen. Derfor er det særligt for mig at jeg skal udstille i Kulturhuset Kilden.

Jeg ser frem til udstillingen og håber den vil være en oplevelse for Jer.