Udstillinger

Naja Duarte

3. - 29. august

Fernisering onsdag den 4. august kl. 16 - 17

Naja Duarte er uddannet kunsthåndværker indenfor keramisk formgivning på Kolding designskole tilbage i 1990.  Efter en årrække som selvstændig i den keramiske branche valgte Naja at sadle om og blev lønmodtager i den socialpædagogiske verden. Naja arbejder nu hver anden uge som nat medarbejder på et børnehjem og i hendes friuger arbejder hun koncentreret med det hun elsker aller mest og det der i virkeligheden giver mest mening i hendes liv, nemlig med pensel og akrylmaling.

På hendes hjemmeside, Facebook og instagram viser Naja løbende sine malerier frem.

 

Naja fortæller….

- Når jeg har sat de første tilfældige mærker af på lærredet, begynder dialogen. Lærredet har fået et sprog og jeg  opsluges af farverne, detaljerne og kontrasterne. Jeg er nysgerrig, rastløs, og udforskende. Mine billeder er meget forskellige. Nogle er helt abstrakte, andre med genkendelige elementer, blomster, landskaber, portrætter og dyr. Jeg arbejder altid med mange lag og forener  gerne transparente såvel som opake farver, kontraster, lys, mørke, store og små strøg, alt sammen for at skabe en stemning og fange lyset.

 

Jeg tilstræber at opnå dybde, kompositioner med både harmoni og spænding. Mit farve univers kan gå lige fra lækre tone i tone nuancer til sprudlende kontraster. Malerierne kan indeholde sirlige fine små detaljer og store spontane strøg fuld af bevægelse, ofte begge dele i et og samme billede.

 

www.najaduarte

https://www.facebook.com/najaduarte.dk

https://www.instagram.com/najaduarte